-

Muutokset jäsenyydessä

Tietojen päivitys

Pidä yhteystietosi ajan tasalla jäsenrekisterissämme (nimi, osoite, puhelin, sähköposti jne.) ja muista ilmoittaa jäsenyyteen liittyvistä muutoksista, jos esimerkiksi haluat erota kassasta, ryhdyt yrittäjäksi, siirryt eläkkeelle tai muutat työskentelemään ulkomaille. Voit ilmoittaa muutoksista sähköpostitse osoitteeseen tkassa.jasenrekisteri@pam.fi tai kassan sähköisessä asiointipalvelussa tai soittamalla numeroon 020 690 211 (ma-pe klo: 10.00-14.00).

Kassan vaihtaminen

Voit olla jäsen vain yhdessä työttömyyskassassa kerrallaan. Jos siirryt toisen työttömyyskassan jäseneksi, pyydämme sinua ilmoittamaan siitä meille viipymättä. Jos liityt uuteen työttömyyskassaan kuukauden kuluessa edellisestä kassastasi erottuasi, siirtyy keräämäsi työssäolo- ja jäsenyysaika mukanasi. Tämä edellyttää lisäksi sitä, että jäsenmaksu edelliseen työttömyyskassaan on maksettu eroamisajankohtaan asti. Eropäivä on kirjallisen eroamisilmoituksen saapumispäivä.

Kassasta eroaminen

Voit erota työttömyyskassasta milloin haluat. Eroilmoitus on tehtävä kirjallisesti. Voit lähettää eroilmoituksen joko postitse Palvelualojen työttömyyskassaan, lähettämällä viestin sähköpostilla osoitteeseen tkassa.jasenrekisteri@pam.fi tai kassan sähköisessä asiointipalvelussa.

Palvelualojen työttömyyskassan jäseninä voivat olla kaikilla työaloilla työsuhteessa työskentelevät, joten jos olet liittymässä toisen alan liittoon, voit kuitenkin halutessasi pysyä edelleen Palvelualojen työttömyyskassan jäsenenä. Jos olet jo työttömyyskassan jäsen liiton kautta ja haluat jäädä kassanjäseneksi tee ilmoitus lähettämällä viestiä PAM:n asiointipalvelussa.  Tällöin sinun ei tarvitse lähettää uutta työttömyyskassan jäsenhakemusta.

Siirtyminen yrittäjäksi

Jos siirryt palkansaajasta yrittäjäksi, sinulle voidaan työttömyyden aikana maksaa ansiopäivärahaa palkansaajana kertyneen työssäoloehdon perusteella, mikäli yrittäjän työssäoloehto ei ole täyttynyt ja yritystoiminnan aloittamisesta on kulunut alle 18 kuukautta. Voit jäädä tämän 18 kuukauden ajaksi palkansaajakassan (esim. Palvelualojen työttömyyskassa) jäseneksi tai siirtyä Yrittäjäkassaan.

Yrittäjän työssäoloehtoa ei voi kerryttää palkansaajakassassa. Jäsenyys kannattaa siis siirtää yrittäjyyskassaan viimeistään, kun yrittäjyyttä on kestänyt vajaa 18 kuukautta. Palkansaajakassan jäsen, joka työskentelee yli 18 kuukautta päätoimisena yrittäjänä, menettää kerryttämänsä työssäoloehdon kokonaan.

Sama toimii myös toiseen suuntaan. Jos siirryt yrittäjästä palkansaajaksi, sinulle voidaan työttömyyden aikana maksaa ansiopäivärahaa yrittäjänä täyttyneen työssäoloehdon perusteella, mikäli palkansaajan työssäoloehto ei ole vielä täyttynyt. Voit jäädä työsuhteen alkaessa Yrittäjäkassan jäseneksi tai siirtyä palkansaajakassaan. Palkansaajan työssäoloehto ei kuitenkaan kerry Yrittäjäkassan jäsenyyden aikana.