-

Muutokset jäsenyydessä

Tietojen päivitys

Muistathan pitää yhteystietosi (nimi, osoite, puhelin, sähköposti jne.) sekä tilinumerosi ajan tasalla jäsenrekisterissämme. Muista myös ilmoittaa jäsenyyteesi liittyvistä muuoksista, jos esimerkiksi eroat kassasta, ryhdyt yrittäjäksi, siirryt eläkkeelle tai muutat työskentelemään ulkomaille.

Yhteystietosi ja tilinumerosi päivität helposti verkkopalvelumme kautta. Verkkopalvelun kautta voit myös ilmoittaa jäsenyyteesi liittyvistä muutoksista lähettämällä verkkoviestin työttömyyskassalle. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa jäsenyyteesi liittyvistä muutoksista sähköpostitse (tkassa.jasenrakisteri@pam.fi) tai puhelimitse (puh. 020 691 211, ma-pe klo. 10:00 - 14:00). Henkilötietoja sisältävät sähköpostit suosittelemme lähettää PAM:n turvapostin kautta. Ohjeet turvapostin lähettämiseen voit lukea täältä.

Kassan vaihtaminen

Voit olla samanaikaisesti jäsenenä vain yhdessä työttömyyskassassa. Jos siirryt toisen työttömyyskassan jäseneksi, pyydämme sinua ilmoittamaan siitä meille viipymättä. Jos liityt uuteen työttömyyskassaan kuukauden kuluessa edellisestä kassasta erottuasi, siirtyy keräämäsi työssäolo- ja jäsenyysaika mukanasi. Tämä edellyttää, jäsenmaksusi edelliseen työttömyyskassaan on maksettu eroamisajankohtaan asti. Eropäivä on kirjallisen eroamisilmoituksen saapumispäivä.

Kassasta eroaminen

Voit erota työttömyyskassasta milloin haluat. Eroilmoitus on tehtävä kirjallisesti. Voit lähettää eroilmoituksen joko postitse Palvelualojen työttömyyskassaan, lähettämällä viestin sähköpostilla osoitteeseen tkassa.jasenrekisteri@pam.fi tai kassan verkkopalvelussa.

Palvelualojen työttömyyskassan jäseninä voivat olla kaikilla työaloilla työsuhteessa työskentelevät, joten jos olet liittymässä toisen alan liittoon, voit kuitenkin halutessasi pysyä edelleen Palvelualojen työttömyyskassan jäsenenä. Jos olet jo työttömyyskassan jäsen liiton kautta ja haluat jäädä kassanjäseneksi tee ilmoitus lähettämällä viestiä PAM:n asiointipalvelussa.  Tällöin sinun ei tarvitse lähettää uutta työttömyyskassan jäsenhakemusta.

Siirtyminen yrittäjäksi

Jos siirryt palkansaajasta yrittäjäksi, sinulle voidaan työttömyyden aikana maksaa ansiopäivärahaa palkansaajana kertyneen työssäoloehdon perusteella, mikäli yrittäjän työssäoloehto ei ole täyttynyt ja yritystoiminnan aloittamisesta on kulunut alle 18 kuukautta. Voit jäädä tämän 18 kuukauden ajaksi palkansaajakassan (esim. Palvelualojen työttömyyskassa) jäseneksi tai siirtyä Yrittäjäkassaan.

Yrittäjän työssäoloehtoa ei voi kerryttää palkansaajakassassa. Jäsenyys kannattaa siis siirtää yrittäjyyskassaan viimeistään, kun yrittäjyyttä on kestänyt vajaa 18 kuukautta. Palkansaajakassan jäsen, joka työskentelee yli 18 kuukautta päätoimisena yrittäjänä, menettää kerryttämänsä työssäoloehdon kokonaan.

Sama toimii myös toiseen suuntaan. Jos siirryt yrittäjästä palkansaajaksi, sinulle voidaan työttömyyden aikana maksaa ansiopäivärahaa yrittäjänä täyttyneen työssäoloehdon perusteella, mikäli palkansaajan työssäoloehto ei ole vielä täyttynyt. Voit jäädä työsuhteen alkaessa Yrittäjäkassan jäseneksi tai siirtyä palkansaajakassaan. Palkansaajan työssäoloehto ei kuitenkaan kerry Yrittäjäkassan jäsenyyden aikana.