-

Jäsenyyden edellytykset


Sinun tulee olla liittymishetkellä palkallisessa työsuhteessa. Työttömyyden, kokoaikaisen lomautuksen, vanhempainvapaan, asepalveluksen tai palkattoman sairausloman aikana et voi aloittaa kassajäsenyyttäsi. Jos olet osa-aikatyössä tai tarvittaessa työhön kutsuttava (esim. keikkatyössä), liittymispäivän tulee olla työpäivä.

Muistathan, että työttömyyskassalain mukaan voit olla samanaikaisesti vain yhden työttömyyskassan jäsen. Jos liityt uuteen työttömyyskassaan kuukauden kuluessa edellisestä kassasta erottuasi, keräämäsi työssäolo- ja jäsenyysaika siirtyy mukanasi.

Yrittäjä ei voi liittyä palkansaajakassaan

Palvelualojen työttömyyskassaan voivat liittyä vain palkansaajat. Yrittäjät eivät voi liittyä jäseneksi. Yrittäjäksi voidaan katsoa myös henkilö, joka työllistyy omassa, perheenjäsenen tai samassa taloudessa asuvan yrityksessä ja omistaa riittävän suuren osuuden yrityksestä. Jos työskentelet perheenjäsenen omistamassa yrityksessä, mutta et itse omista osuutta siitä, et ole työttömyysturvalain mukaan yrittäjä.

Pienimuotoinen yritystoiminta ei estä Palvelualojen työttömyyskassan jäseneksi liittymistä. Voit lukea lisää sivutoimisesta yrittäjyydestä täältä.

Jäsenmaksun maksaminen

Työttömyyskassan jäsenmaksu on kaikille saman suuruinen. Se tulee maksaa, vaikka olisit työttömänä, sairauslomalla, opiskelijana, vanhempainvapaalla, hoitovapaalla tai varusmiespalveluksessa.

Vuonna 2024 jäsenmaksu on 84 euroa. Vuoden 2024 jäsenmaksu tulee maksaa yhdessä erässä, eräpäivä 15.2.2024. Jos liityt jäseneksi kesken vuoden, jäsenmaksu määräytyy jäljellä olevien kuukausien perusteella (7 € / kk) ja laskun eräpäivä on liittymistäsi seuraavan kuukauden 15. päivä.

Jäsenyytesi pysyy voimassa niin kauan, kun maksat jäsenmaksun ajallaan. Maksamaton jäsenmaksu voi johtaa työttömyyskassasta erottamiseen.

Jos liityt jäseneksi tai eroat kassasta kesken kuukauden, tulee jäsenmaksu maksaa kyseiseltä kuukaudelta kokonaan. Jos jäsenyys päättyy kesken vuoden, voit pyytää jäsenmaksun palautusta niiltä kuukausilta, jolloin jäsenyytesi ei ole voimassa.

Jos olet Palvelualojen ammattiliiton jäsen, työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy liiton jäsenmaksun.