-

Hakemusten käsittelytilanne

Hakemusten käsittelytilanne

  ANSIOPÄIVÄRAHAHAKEMUKSET
HAKEMUSTYYPPI Nyt käsittelyssä
hakemuksen saapumispäivä
Jonossa yhteensä
päivittyy tunnin välein

Ensimmäiset hakemukset
tai edellisestä hakemuksesta yli 6kk

... ...
Sovitellut hakemukset
hakujaksolla työtä tai palkkapäiviä
... ...
Jatkohakemukset
ei työtunteja tai palkkapäiviä
... ...

Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme vasta, jos oman hakemuksesi saapumispäivä on käsittelyseurannan mukaan ohitettu, etkä ole saanut lisäselvityspyyntöä tai päätöstä kassasta.

Vastaanotamme ajoittain suuren määrän ansiopäivärahahakemuksia lyhyen ajan sisällä. Erityisesti kuunvaihteessa hakemuksia saapuu päivittäin runsaasti, jonka vuoksi taulukon päivämäärät voivat pysyä muuttumattomina useamman päivän.

Käsittelyajat vaihtelevat hakemustyypeittäin, sillä eri hakemustyypit edellyttävät eri määrän selvitystyötä. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Voit seurata oman hakemuksesi käsittelytilannetta työttömyyskassan verkkopalvelussa kohdassa "Hakemukset / Hakemusten käsittelyseuranta". Poikkeustilanteista ja muista ajankohtaisista asioista tiedotamme täällä.

Huomioithan, että arvioidut käsittelyajat ovat viitteellisiä. Ajankohtaisen käsittelytilanteen voit tarkistaa käsittelyseurantataulukosta.

Ensimmäisen hakemuksen käsittely kestää hieman pidempään kuin muissa hakemustyypeissä, sillä tarkistamme perustietojen lisäksi oikeuden ansiopäivärahaan ja päivärahan määrän. Ensimmäinen hakemus otetaan käsittelyyn noin 2-3 viikon kuluessa saapumisesta, kuitenkin viimeistään 30 päivän kuluessa saapumispäivästä.

Sovitellun ansiopäivärahan hakemuksen käsittely riippuu jonossa olevien hakemusten määrästä. Yleensä soviteltu hakemus otetaan käsittelyyn noin 1,5 - 3 viikkoa hakemuksen saapumisesta. Ansiopäiväraha maksetaan sovitellusti, jos olet hakujaksolla saanut palkkatuloa. Lue lisää sovitellusta päivärahasta täältä.

Kokonaan työttömät jatkohakemukset saadaan yleensä käsiteltyä ja vietyä maksuun kahden arkipäivän kuluessa hakemuksen saapumisesta. Jos hakemuksessa ilmoitetaan muutoksista, hakujaksolla on palkanmaksupäiviä tai hakemukseen tarvitaan lisäselvityksiä, käsittely voi kestää pidempään.

Etuus maksetaan tilillesi noin 1-2 vuorokauden kuluttua siitä, kun asiasi on ratkaistu.

Työttömyyskassa maksaa etuuksia jokaisena arkipäivänä. Arkipyhät saattavat aiheuttaa poikkeuksia maksuaikatauluihin. Poikkeustilanteista ja muista ajankohtaisista asioista tiedotetaan täällä.

Jatkamme keskeneräisten hakemusten käsittelyä mahdollisimman pian saatuamme kaikki pyydetyt lisäselvitykset. Lisäselvityksiä odottavat hakemukset palaavat automaattisesti käsiteltäväksi lisäselvitysten saavuttua.

Täytä jatkohakemuksesi aina täydeltä neljän viikon tai kalenterikuukauden jaksolta, hakurytmisi mukaisesti. Liian lyhyeltä tai pitkältä hakujaksolla täytetty hakemus ei mene automaattisesti maksuun, vaan se ohjautuu manuaaliseen käsittelyyn.

Lähetä hakemus säännöllisesti kerran kuukaudessa. Katkot hakujaksojen välissä voivat lisätä selvityspyyntöjen tarvetta, mikä hidastaa käsittelyä.

Ennen kuin otat yhteyttä asiakaspalveluumme, tarkista voisiko verkkosivuiltamme löytyä vastaus kysymykseesi. Verkkosivuilta löytyy paljon hyödyllistä tietoa mm. kohdista Yleistä ansiopäivärahasta, Näin haet ansiopäivärahaa ja Osa-aikatyö ja päiväraha.

Ethän lähetä samasta aiheesta useampaa viestiä tai tiedustele viestin perille saapumista uudella viestillä. Jokainen uusi viesti aloittaa uuden käsittelyketjun, joka pitkittää viestien vastausaikaa ja ruuhkauttaa asiakaspalvelua.

Lue lisää hakemuskäsittelyn nopeuttamisesta täältä.

Vuorottelukorvaushakemuksen käsittelyaika on noin kolme viikkoa. Ensimmäinen maksu on kolmannella viikolla vuorotteluvapaan alkamisesta. Ensimmäinen vuorottelukorvaus maksetaan kahdelta viikolta ja jatkossa korvaus maksetaan neljän viikon jaksoissa. Vuorottelukorvauksen maksupäivä on torstai.

Liikkuvuusavustushakemuksen käsittelyaika on noin kolme viikkoa, jos kyseessä on kokoaikatyön liikkuvuusavustus. Ensimmäinen avustus maksetaan kahdelta viikolta ja se on maksussa työsuhteen kolmannella viikolla. Jatkossa avustus maksetaan neljän viikon jaksoissa. Liikkuvuusavustuksen maksupäivä on tiistai tai torstai, tilanteesta riippuen.

Osa-aikatyön liikkuvuusavustus maksetaan jälkikäteen kerran kuukaudessa. Avustus maksetaan, kun hakija on ilmoittanut työttömyyskassalle työpäivät joko hakemuksella tai muulla selvityksellä. Maksupäivä on tiistai tai torstai, tilanteesta riippuen.

Muutosturvaraha on on uusi työttömyyskassan maksama etuus. Muutosturvahakemuksen käsittelyaika on noin kaksi viikkoa. Maksupäivä on torstai.