-

Muistathan tarkistaa verokorttisi tulorajan

02.10.2023

Monella etuudensaajalla verokortin tuloraja on vaarassa ylittyä loppuvuodesta. Jos tuloraja ylittyy, ennakonpidätys peritään etuudesta verokortin korkeamman lisäprosentin mukaisesti.

Jos saat työttömyyskassalta ansiopäivärahaa, suosittelemme tarkistamaan verokorttiisi merkityn tulorajan sekä tulosi vuodelta 2023. Jos tuloraja on ylittymässä, voit toimittaa kassalle muutosverokortin etuutta varten.

Voit tarkistaa tulotietosi Tulorekisteristä. Palvelualojen työttömyyskassan maksamat etuudet voit tarkistaa helposti myös verkkopalvelustamme (tkassa.pam.fi) tai viimeisimmästä maksuilmoituksestasi. Näet verkkopalvelusta myös kassalle tulleet verotustietosi.

Voit tilata muutosverokortin etuutta varten Verohallinnon sähköisestä OmaVero-palvelusta. Kun valitset palvelussa etuuden maksajaksi Palvelualojen työttömyyskassan, verottaja toimittaa uuden verokortin sähköisesti suoraan kassalle seuraavana arkipäivänä. Voit tilata uuden verokortin Verohallinnosta myös puhelimitse (puh. 029 497 001).

Huomioithan, että verokortti etuutta varten on eri kuin palkkaverokortti. Verokortissa etuutta varten lukee: ”Verokortti koskee etuutta”.

Muutosverokortti etuutta varten kannattaa usein tilata ilman vuositulorajan ylittymistäkin, sillä palkkatuloon perustuvilla verotustiedoilla päivärahasta peritään veroa aina vähintään 25 prosenttia Verohallinnon ohjeistuksen mukaisesti. Jos tilaat muutosverokortin etuutta varten, ansiopäivärahan ennakonpidätys tehdään jatkossa sen mukaisesti.