-

Liikkuvuusavustus korvaa työmatka- ja muuttokuluja myös kausityön ajalta

26.05.2023

Työn vastaanottaminen voi joskus edellyttää liikkumista omaa lähiseutua kauemmas. Työttömyyskassa maksaa jäsenilleen liikkuvuusavustusta, joka tukee esimerkiksi kesätyön vastaanottamista toiselta paikkakunnalta.

Voit olla oikeutettu liikkuvuusavustukseen, jos työmatkaan käytettävä aika on kokoaikatyössä yli kolme tuntia tai osa-aikatyössä yli kaksi tuntia päivässä. Matka-aika lasketaan nopeimman käytettävissä olevan kulkuvälineen mukaan. Avustus voidaan maksaa korotettuna, jos työpaikka sijaitsee yli 200 km päässä asuinpaikastasi.

Liikkuvuusavustus on peruspäivärahan suuruinen (37,21 € / päivä vuonna 2023). Sitä maksetaan 1-2 kuukauden ajalta työsuhteen kestosta riippuen. Jos työsuhteesi on kokoaikainen, etuutta maksetaan viideltä päivältä viikossa. Jos työsuhde on osa-aikainen, etuutta maksetaan tehdyiltä työpäiviltä, mutta kuitenkin enintään viideltä päivältä viikossa.

Voit täyttää liikkuvuusavustushakemuksen työttömyyskassan verkkopalvelussa tai toimittaa kassalle täytettävän PDF-hakemuksen. Muista hakea avustusta kolmen kuukauden kuluessa työsuhteen alkamisesta.

Lue lisää liikkuvuusavustuksesta täältä.