-

Vuosiloma ja ansiopäiväraha

20.05.2024

Kesän kynnyksellä muistutamme jäseniämme vuosiloman vaikutuksesta ansiopäivärahan hakemiseen. Kerromme myös liikkuvuusavustuksesta, joka voi tukea kausityön vastaanottamista toiselta paikkakunnalta.

Jos olet osa-aikatyötä tekevä työnhakija, voit hakea soviteltua ansiopäivärahaa myös vuosilomasi ajalta. Loma-ajan palkka ja lomaraha huomioidaan ansiopäivärahan sovittelussa sen hakujakson aikana, jolloin palkka ja lomaraha maksetaan. Muista pitää työnhakusi voimassa myös vuosiloman aikana.

Jos pidät vuosilomaa, merkitse ansiopäivärahahakemukseesi lomapäivien kohdalle ”Palkallinen vuosiloma”. Toimita työttömyyskassalle myös palkkalaskelma, josta maksettu lomapalkka näkyy. Jos pidät lomasi myöhemmällä hakujaksolla, ilmoita kassalle tulevan lomasi ajankohta. Kun ilmoitat loma-aikasi oikein, saamme käsiteltyä hakemuksesi sujuvammin.

Huomioithan, että kokoaikatyöstä lomautetuilla ei ole vuosiloman ajalta oikeutta päivärahaan, sillä loma on ansaittu kokoaikatyöstä.

Liikkuvuusavustus korvaa työmatka- ja muuttokuluja

Työn vastaanottaminen voi joskus edellyttää liikkumista lähiseutua kauemmas. Jos työmatkasi kestää kokoaikatyössä yli kolme tuntia tai osa-aikatyössä yli kaksi tuntia päivässä, voit olla oikeutettu liikkuvuusavustukseen. Avustus voidaan maksaa korotettuna, jos työpaikka sijaitsee yli 200 km päässä asuinpaikastasi.

Liikkuvuusavustus on peruspäivärahan suuruinen ja sitä maksetaan työsuhteen kestosta riippuen 1-2 kuukauden ajalta. Etuutta maksetaan kokoaikaiselle työntekijälle viideltä päivältä viikossa ja osa-aikaiselle työntekijälle tehdyiltä työpäiviltä. Avustusta tulee hakea kolmen kuukauden kuluessa työsuhteen alkamisesta.

Lue lisää liikkuvuusavustuksesta täältä.

Ohjevideo vuosilomasta ja ansiopäivärahasta