-

Miten toimia lomautustilanteessa?

29.12.2021

Pahentuva koronatilanne aiheuttaa lomautuksia ainakin ravintola-alalle

Koronatilanteen pahentuessa mm. ravintola-alalle on tullut uusia rajoituksia, jotka saattavat aiheuttaa lomautuksia jäsenistöllemme. Seuraamme tilannetta tarkasti ja valmistaudumme mahdollisesti kasvavaan hakemusten määrään. Tällä hetkellä kassan käsittelyajat ovat erittäin hyvät ja pyrimme pitämään käsittelyajat jatkossakin kohtuullisina.

Noudattamalla ao. ohjeita hakemuksen jättämisessä voit vaikuttaa siihen, että hakemusten käsittely olisi mahdollisimman nopeaa.

Ohjeet lomautustilanteeseen:

  1. Kun saat tiedon lomautuksen alkamisesta, ota yhteyttä TE-toimistoon. Päivärahaan on oikeus vain ajalta, jolloin työnhaku on voimassa TE-toimistossa.
  2. Tarkista tarvittavat toimenpiteet ansiopäivärahan saajan muistilistasta.
  3. Päivärahahakemus toimitetaan aina jälkikäteen vähintään kahdelta työttömyysviikolta. Päivärahaa  haetaan jatkossa kuukauden tai 4 viikon jaksoissa. Osittaisen lomautuksen ja osa-aikatyön ajalta hakemukset toimitetaan palkanmaksukausittain. Ensimmäisen hakemuksen liitteeksi toimitettava kopio työsopimuksesta sekä lomautusilmoituksesta.
  4. Lomautuksen muutoksista on ilmoitettava työttömyyskassalle (lomautuksen päättyminen, lomautusmuodon muuttuminen) sekä TE-toimistolle, jotta kassalla on ajantasainen lausunto. Kun tiedot ovat ajan tasalla työttömyyskassassa sekä TE-toimistossa, mahdollistat sujuvan päivärahahakemuksen käsittelyn.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. 

Lisätietoja ansiopäivärahan hakemisesta voi lukea täältä ja lisätietoja oikeudesta ansiopäivärahaan lomautuksen ajalta löydät täältä. Käsittelyajat näet etusivulta ja kohdasta Hakemusten käsittelytilanne.